TV der bevæger dig

På denne efterskole skal man ikke spille et instrument for at være musiker

Onsdag aften bød landets efterskoler kommende elever og forældre indenfor. I Frøslev var e-fag i centrum.

Frøslevlejrens Efterskole vil tilbyde eleverne at udøve deres drømme som producer, lydtekniker eller elektronisk musiker. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

I 2016 var de 12 - året efter var de 49 - og her fra januar 2019 er de i alt 66 skoler, som byder sig til med det nye sort - e-fag. Det kan være e-sport eller det kan være f.eks. e-musik, som de gør på Frøslevlejrens Efterskole.

I flere år har de haft succes med klasser i e-sport, og nu har de også klasser med en musik-DJ-producerlinie.

Fra næste skoleår vil efterskolen tilbyde eleverne mulighed for at udøve deres drømme som producer, lydtekniker eller elektronisk musiker. Skolen har indkøbt nye Mac stationer og indrettet et lokale til fremtidens ”e-musikere”.

Musiker - uden at spille instrumenter

Musiklærer er Jan Arpe Mortensen, og han fortæller til TV SYD, at faget handler om lyddesign, at komponere og udgive musik, som mange gør hjemme fra værelset. Her kan de lære det rigtige og teorien bag.

Som e-musiker er det ikke nødvendigt at kunne spille et instrument, men det er absolut en fordel. Det vil også være muligt at udvikle sig i faget, selvom man kun har alle ideerne i hovedet. Eleverne vil i eMusik lære at sample, indspille, producere og de skal samarbejde med de andre linjer om større projekter.

Skolen har oprettet faget i samarbejde med studerende fra Sonic College i Haderslev, hvor der uddannes lyd designere med stor succes og bevågenhed.

Der er i første omgang kun plads til 10 elever på linjen, så det gælder om at komme først, hvis man vil have muligheden for at bruge mindst 6 timer af skoleskemaet på at nørde elektronisk musik og være kreativ.

05:25 Luk video