TV der bevæger dig

Påsat brand i idrætscenter blev opdaget i tide

Hvis en påsat brand lørdag morgen i Fladhøj Idrætscenter i Rødekro ikke var blevet opdaget så hurtigt, havde der været stor fare for, at hele hallen var gået til.

01:48

Hvis en påsat brand lørdag morgen i Fladhøj Idrætscenter i Rødekro ikke var blevet opdaget så hurtigt, havde der været stor fare for, at hele hallen var gået til.

Ved en gennemgang af området fandt politiet udenfor en efterladt dunk, der formentlig havde indeholdt benzin, hvorfor alt tyder på, at den antændte måtte var overhældt med den brandbare vædske.

Da mandskab fra Brand & Redning Sønderjylland kom til stedet, kunne de konstatere, at der lå en brændende måtte midt på gulvet i den røgfyldte hal. Foto: Local Eyes

1 af 3

Kort før klokken 9 lørdag morgen blev det opdaget, at en dør var brudt op til Fladhøj Idrætscenter i Rødekro. Da man kom ind i hallen var den fyldt med røg, hvorfor der blev slået brandalarm. 

Da mandskab fra Brand & Redning Sønderjylland kom til stedet, kunne de konstatere, at der lå en brændende måtte midt på halgulvet. Ilden i den røgfyldte hal blev hurtigt slukket - men havde den fået fat i hallens gulv, kunne branden hurtigt have bredt sig med store ødelæggelser til følge. 

Læs også Formand: Vi opdagede brand ved et tilfælde

Ved en gennemgang af området fandt politiet udenfor en efterladt dunk, der formentlig havde indeholdt benzin, hvorfor alt tyder på, at den antændte måtte var overhældt med den brandbare væske.

Se mere på Local Eyes

- Den opbrudte dør og de øvrige omstændigheder fortæller os, at der er tale om en påsat brand. Vi hører gerne fra vidner, der har set noget usædvanligt i området omkring Fladhøj Idrætscenter og den nærliggende skole på Skovbrynet i Rødekro, siger vagtchef Bjørn Pedersen, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD.