TV der bevæger dig

Planlægningen af 100-året for Genforeningen i 2020 går i gang

Markeringen af 100-året for Genforeningen i 2020 går nu for alvor i gang.

Christian 10. red over den gamle grænse ved Taps mellem Kolding og Christiansfeld i forbindelse med Genforeningen den 10. juli 1920.

I 1920 blev Sønderjylland atter dansk - og 100-året for genforeningen skal markeres.  Præsidiet for markeringen af 100 året for Genforeningen har netop holdt deres første møde, og dermed blev der for alvor sat gang i planlægningen af den store begivenhed, der skal foregå på tværs af grænsen og ikke er begrænset til Sønderjylland.

På mødet blev borgmester i Aabenraa, Thomas Andresen (V) udpeget som formand.

-Jeg glæder mig til at være med til at arrangere denne store begivenhed, som i høj grad har præget vores landsdel og region. Grænselandet er bl.a. i kraft af Genforeningen blevet et forbillede for, hvordan mindretal kan leve fredeligt og positivt sammen, og i vores urolige verden er det en model og et budskab, der stadig er meget aktuelt, siger Thomas Andresen til TV SYD.

00:37

Grænselandet er bl.a. i kraft af Genforeningen blevet et forbillede for, hvordan mindretal kan leve fredeligt og positivt sammen,  siger Thomas Andresen til TV SYD.

Luk video

 

Præsidiet har til opgave at være politisk og strategisk styregruppe for markeringen af Genforeningen i 2020. En af præsidiets første opgaver bliver at ansætte en projektleder, der bliver tilknyttet Aabenraa Kommune, som kommer til at huse projektledelsen.

Læs også 100-året for kongen og den hvide hest skal markeres

Præsidiet består bl.a. af repræsentanter for grænsekommunerne, foreninger og virksomheder. Tidligere medlem af Folketinget for Venstre, Kim Andersen, er udpeget af regeringen som repræsentant i præsidiet.

-Jubilæet i 2020 er en national begivenhed, som er vigtig for regeringen. Det er en historisk markering, som har betydning for hele Danmark, og derfor bliver der også på statsligt niveau arbejdet med markeringen, siger Kim Andersen.

 

Mest sete på tvsyd.dk