TV der bevæger dig

Politiet advarer: Falske indsamlere forsøger at snyde dig

Giv ikke penge, hvis indsamlere fra Kræftens Bekæmpelse kommer forbi i disse dage - falske indsamlere er på spil. Arkivfoto. Foto: Preben Madsen, Scanpix Ritzau

Syd- og Sønderjyllands Politi advarer på Twitter om, at falske indsamlere søndag er på spil i Rødekro. Her udgiver indsamlerne sig for at være fra Kræftens Bekæmpelse, men det er ikke sandt, skriver politiet.

Politiet fik en anmeldelse kl. 14.01. En kvinde fortæller, at to unge mænd har banket på hendes dør med en indsamlingsbøsse fra Kræftens Bekæmpelse. Kvinden gav et mindre pengebeløb, men da mændene var gået, slog det hende, at Kræftens Bekæmpelse allerede havde samlet ind tidligere på året, så hun ringede til politiet.

- Vi tog ud til området for at lede efter de falske indsamlere, men de var ikke at finde, fortæller vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Allan Dalager, til TV SYD.

Han beskriver de to falske indsamlere som unge mænd i alderen 17-19 år. Den ene lyshåret og omkring 175 cm høj. Den anden har lyst, krøllet hår og er mellem 175-180 cm høj. 

Politiet har ikke fået andre anmeldelser om de to mænd.

- Vi betragter situationen som en enlig svale, siger Allan Dalager.

Kræftens Bekæmpelse holdt sin store landsindsamling helt tilbage i april måned. Det er derfor ikke nu, organisationen banker på dørene i det ganske land for at samle penge ind til det gode formål. Næste indsamling kommer til at foregå den 7. april næste år.

Mest sete på tvsyd.dk