Politiet advarer: Vi slår hårdt til mod gaderæs

Syd- og Sønderjyllands Politi advarer nu fartglade unge om, at politiet vil slå hårdt til mod gaderæs efter en række tilfælde i weekenden, hvor flere hundrede streetracere stimlede sammen.

Syd- og Sønderjyllands Politi har i slutningen af sidste uge og hen over weekenden modtaget anmeldelser om streetrace en række steder i politikredsen.

På Lundsbjerg Industrivej syd for Aabenraa var der fredag aften samlet op mod 400 biler. Der blev udstedt flere bøder for overtrædelse af færdselsloven, hvorefter køretøjerne forlod stedet. 

quote

Streetrace er aldeles uacceptabelt. Dels skaber det farlige situationer i trafikken, dels skaber det utryghed blandt borgerne.

Tage Jehn, politiinspektør, Syd- og Sønderjyllands Politi

179 kilometer i timen i en 80 kilometer zone

I Hammelev var der samme aften også samlet et større antal hurtige biler. Her blev en af de deltagende biler målt til en hastighed på 179 kilometer i timen i en 80 kilometer zone, og bilisten mister nu sit kørekort.

Kort efter blev der anmeldt, at et større antal biler var samlet i Holsted, men de var væk ved politiets ankomst.

 - Streetrace er aldeles uacceptabelt. Dels skaber det farlige situationer i trafikken, dels skaber det utryghed blandt borgerne i de berørte områder, siger politiinspektør Tage Jehn fra Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Igen lørdag

Lørdag aften modtog politiet nye henvendelser. Der var forlydender om, at der på ny skulle samles et større antal biler på Lundsbjerg Industrivej i Aabenraa. Politiet var synligt tilstede i Aabenraa og omegn, men der kom ingen køretøjer.

Senere på aftenen samledes et større antal biler på havnen i Esbjerg, hvor der var gjort klar til streetrace. Ved politiets ankomst til stedet forlod bilerne området, men inden da blev der udstedt en del bøder for overtrædelse af færdselsloven.

Ser alvorligt på hændelserne

Syd- og Sønderjyllands Politi understreger, at man ser alvorligt på disse hændelser og har derfor fortsat øget fokus på området.

- Vi har stort fokus på problemstillingen, og vi vil fortsat gennemføre målrettede indsatser for at bringe dette uvæsen til ophør. Der vil fra politiets side fortsat være tale om konsekvent retshåndhævelse i forbindelse med konstaterede lovovertrædelser, understreger politiinspektør Tage Jehn fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Han opfordrer desuden borgerne til at kontakte politiet på 1-1-4, lige så snart de får kendskab til, at der er optakt til streetrace.