Politiet bremsede gaderæs i tre byer

Lørdag aften forhindrede et stort opbud af politi gaderæs i tre byer, hvor der var samlet op mod 150 biler og mange unge.

Ved 21-tiden kom de første meldinger om optræk til gaderæs fra Aabenraa, hvor mange unge mennesker og biler var samlet, siden rykkede biler og forsamling til Padborg, inden et sidste forsøg at få ræs i gaden blev gjort i Sønderborg. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi søndag morgen. 

- Vi samlede en række patruljer og var meget synlige de steder, hvor der var optræk til streetrace. Da forsamlingen i Aabenraa kørte ud af byen, fulgte vi med - og det gentog sig i både Padborg og Sønderborg, inden det hele opløste sig selv uden dramatik, siger vagtchef Henrik Sønderskov.

Sommerens og det gode vejrs komme har sat gang i uofficielle træf, hvor motorglade unge sætter hinanden stævne og ofte forsøger at køre stærkt og brænde dæk af.

76 sigtelser

På den anden side af Lillebæltsbroen lavede Fyns Politi lørdag aften en stor færdselsindsats mod gaderæs, som resulterede i ikke mindre end 76 sigtelser for vanvidskørsel, narkokørsel, hastighed, falske nummerplader og meget mere. 

Aktionen udløste otte klip og fire betingede frakendelser af kørekortet, og der blev beslaglagt en enkelt bil, 800 gram hash og 70.000 kroner, oplyser Fyns Politi på Twitter.

- I Sønderjylland gik det mere fredeligt for sig, da de bilglade holdt sig i ro, da de opdagede vores patruljevogne. Det blev kun til nogle få bøder for mindre forseelser, oplyser vagtchef Henrik Sønderskov, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Travl nat med mange fester

Det gode vejr gav i øvrigt begge lokale politikredse en travl nat, da mange festede i det fri - og det udløste klager, så politiet mange gange måtte køre ud og bede folk om at skrue ned for musikken.