Politiet fanger færre menneskesmuglere

Illegale indvandrere og menneskesmuglere smutter lettere forbi grænsen i Sønderjylland end tidligere.

Der er færre menneskesmuglere, som ryger i ordensmagtens net ved grænsekontrollen i Sønderjylland.

Syd- og Sønderjyllands Politi har den senere tid brugt flere ressourcer på indbrud og tyverier i Danmark, og det betyder, at politiet i Padborg ikke har fanget nær så mange illegale indvandrere og menneskesmuglere som tidligere.

Det skriver Politiforbundets blad Dansk Politi på sin hjemmeside.

- For at tage dem skal vi være til stede langs grænsen, og det er vi ikke på grund af andre opgaver. Derfor falder antallet af anholdte voldsomt, siger politiassistent Jens-Ole Wilhelmsen fra Udlændingekontrolafdelingen i Padborg til Dansk Politi.

Gennem de seneste måneder er antallet af politifolk i Udlændingekontrolafdelingen, som har ansvaret for området omkring den dansk/tyske grænse, vokset fra cirka 70 til 90.

Samtidig med at der er kommet flere politifolk til afdelingen, er der nu også større vægt på efterforskning.

Det betyder mere kontorarbejde, flere transporter og mere bevogtning i retten for de politifolk, som før i tiden kontrollerede grænserne.

Selv om flere menneskesmuglere og illegale indvandrere slipper igennem grænsen, så fanger politiet til gengæld flere udenlandske tyveknægte.

Politiet har nemlig flere af de såkaldte hjemtagelsessager. Når politiet i andre europæiske lande får fat i kriminelle, som har danske tyvekoster på sig, ryger de tilbage til retsforfølgelse herhjemme.

Det betyder, at flere danskere får deres stjålne fladskærms-tv og bærbare computere tilbage.

- Det går rigtig godt med hjemtagelsessagerne, som vi får mange af. Tidligere havde vi ikke ressourcer til at tage os af dem, og det betød, at man måtte lade de kriminelle gå, siger Jens-Ole Wilhelmsen til Dansk Politi.