Politiet: Genåbning af værtshuse gik over al forventning

Alt forløb i god ro og orden, da værtshuse og restauranter igen kunne åbne dørene for kunder og stamgæster - og alle gik hjem i tide, lyder det tirsdag morgen fra politiet.

Det er godt og vel to måneder siden, at kunder og gæster på landets restauranter og værtshuse sidst kunne tage plads ved stambordet.

Men i går blev der endelig givet grønt lys. Flere steder var de syd- og sønderjyske stamgæster stået tidligt op for at nyde en dram fra morgenstunden, men dagen forløb uden det mindste optræk til ballade, lyder det politiet.

- Der har slet ingenting været. Det eneste, man måske kunne være overrasket over, var, hvor tidligt folk ville på værtshus. Men retningslinjerne har folk efterhånden vænnet sig til, siger vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands politi, Bjørn Pedersen.

Lidt længere nordpå i Sydøstjyllands politikreds var patruljevognene sidst på aftenen forbi et par værtshuse for at tjekke, at gæsterne også blev sendt hjem til midnat. Og der var lukket og slukket, som reglerne foreskriver nu under coronakrisen, fortæller vagtchef Torben Wind.

- Lukketiden er blevet overholdt, og det gælder både restaurationer og gæster, så alt i alt kan jeg kun sige, at det er gået over al forventning.

Sådan er reglerne

Restauranter, caféer m.v. skal have to kvadratmeter til rådighed pr. person. Det skal desuden være muligt at holde mindst en meters afstand mellem forskellige selskaber.


Udendørsarealer indrettes, så smittefare minimeres, og der kan holdes afstand.

 

Der skal være nem adgang til håndhygiejne. 


Restauranter og cafeer mv. skal respektere forsamlingsforbuddet og kan således ikke servere for et selskab, der er større end den fastsatte grænse herfor - p.t. 10 personer.


Alle serveringssteder, hvor der serveres mad, drikkevarer eller tobak til indtagelse på salgsstedet, skal lukke klokken 24.