Politiet har nultolerance over for kanonslag

Under ransagning hos ung uromager i Kruså fandt politiet adskillige ulovlige kanonslag.

Der er i disse tider en nultolerance over for affyring af kanonslag og andet ulovligt fyrværkeri. 

Det gælder hele Syd- og Sønderjyllands Politikreds, og især i det uroplagede område ved p-huset på Madevej i Aabenraa. Det har de seneste dage og nætter ført til fundet af adskillige kanonslag og flere sigtelser for overtrædelse af fyrværkeriloven.

Så sent som klokken tre natten til lørdag blev en 23-årig mand fra Haderslev sigtet for at afskyde kanonslag på Madevej. Han havde samtidig endnu et kanonslag på sig, som er beslaglagt.

- Vi er massivt til stede i området, fortæller Ole Aamann, vagtchef hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

44 kanonslag derhjemme

Det er dog ikke første gang i denne uge, at politiet og borgerne oplever høje brag i området. Onsdag aften blev tre andre unge personer sigtet efter fyrværkeriloven for at fyre kanonslag af ved parkeringshuset på Madevej.

I en af de sigtedes biler fandt patruljen yderligere to kanonslag, og som om det ikke var nok, fandt politiet under en efterfølgende ransagning på en af de sigtedes hjemadresse i Kruså yderligere 42 kanonslag.

Regler for fyrværkeri

Politi: - Vi fortsætter, så længe det er nødvendigt

Beslaglæggelserne sker i forbindelse med politiets massive indsats mod den uro, der både i år og tidligere år har skabt utryghed blandt borgerne i det centrale Aabenraa. Unge mennesker skaber ifølge politiet uro med generende kørsel i deres biler og affyring af ulovlige kanonslag omkring Madevej.

- Vi vil simpelthen ikke have det. Vi accepterer ikke den form for adfærd og fortsætter den massive politiindsats for at genskabe trygheden for borgerne i Aabenraa. Vi efterforsker alle hændelser, og vi fortsætter, så længe det er nødvendigt, siger leder af beredskabet i Syd- og Sønderjyllands Politi, politiinspektør Tage Jehn i en pressemeddelelse.

Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer borgerne til at kontakte politiet på 114, både hvis man oplever uro og har oplysninger, der kan hjælpe efterforskningen.