Politiet i tvivl om røveri på rasteplads

Syd- og Sønderjyllands Politi er umiddelbart i tvivl om, hvorvidt der er tale om et røveri eller et tyveri hos norsk par på rasteplads.

Politiet har hele morgenen og formiddagen efterforsket det formodede røveri mod et norsk par på rastepladsen Aarslev V ved Abenraa, og noget tyder på, at det ikke drejer sig om et røveri, som de første meldinger ellers lød på.

De fire udenlandske personer i de to sølvfarvede biler er mandag morgen ikke umiddelbart sluppet af sted med noget fra rastepladsen. Det er, da de er ved at stjæle tingene, at de bliver overrasket af det norske par, der ligger i teltet.
 
- De skynder sig derfor ud i to biler, og da de er ved at køre derfra, så er de ved at ramme en af de forurettede. Politiet er umiddelbart i tvivl om, hvorvidt der er tale om et decideret røveri, eller der nærmere er tale om et tyveri, hvor de har været ved at ramme de forurettede i flugten, oplyser Jan Lambertsen, der er leder af lokalpolitiet i Aabenraa, til TV SYD.
 
Politiet er stadigvæk interesserede i at høre fra vidner, der har set to sølvfarvede biler, en Skoda og en Saab, med litauiske nummerplader. Politiet har indtil videre ikke fundet bilerne, og de er heller ikke set ved grænsen, oplyser politiet.
 
- Vi arbejder med at få identificeret gerningsmændene, og her er køretøjerne vigtige. Ude på rastepladsen har vi fundet nogle dele fra bilerne, da bilerne har ramt hinanden på selve rastepladsen, siger Jan Lambertsen til TV SYD.
 
De to norske turister overnattede på rastepladsen, og ifølge lederen af lokalpolitiet er det ikke lovligt.