Politiet: Padborg er ikke det vilde vesten

Politiet kan ikke genkende billedet af Padborg som Wild West med ekstra høj kriminalitet. Tværtimod er kriminaliteten halveret de sidste fem år.

- Jeg kan ikke genkende billedet af Padborg som et Wild West område, hvor lovløsheden hersker, siger specialkonsulent Christian Østergård, Syd- og Sønderjyllands Politi. Hverken fra vores daglige tilstedeværelse i området eller ud fra de faktuelle tal. Det er klart, at vi altid kan og skal arbejde hen imod at få tallene yderligere ned. Men vi mener ikke, at erhvervsområdet i Padborg på nogen negativ måde adskiller sig fra andre lignende områder.

Udtalelsen kommer, fordi flere medier i dag betegner Padborg som det vilde vesten med lovløse tilstande og et omsiggribende svineri, hvor hundredvis af lastbilchauffører overnatter.

Politiets tal viser tværtimod, at antallet af anmeldelser er næsten halveret siden 2009 ? fra 216 i 2009 til 122 sidste år. Bl.a. antallet af biltyverier fra dykket fra 61 i 2009 til 12 i 2013.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at Padborg er et af de mest gennempatruljerede områder i Danmark. Politiets Udlændingekontrolafdeling ligger ved told-området, og et stort antal betjente er på vagt og patruljerer ind og ud af området. Også nærpolitiet i Padborg er aktivt, noterer politiet.

Erhvervsliv, kommune og politi har i fire år samarbejde målrettet på at gøre området mere sikkert. Bl.a. med en Sikringsmanual og med Erhvervs-Nabohjælp, som først blev indført ved grænsen.

Forrige år blev et særligt sikret område indviet på Industrivej i Padborg.

Pladsen er en 7.000 kvadratmeter stor parkeringsplads med plads til 50 vogntog. Her kan vogne tage kortere eller længere ophold på et indhegnet areal, der er forsynet med bomme, porte og adgangskontrol.

Området er døgnovervåget af over 20 videokameraer, og nummerpladerne foran og bag på bilerne scannes både ved indkørsel og udkørsel.