TV der bevæger dig

Politiet skanner din nummerplade

En patruljevogn ved den dansk-tyske grænse kører rundt med en ny nummerpladeskanner. Det er et led i et forsøg på at fange lovovertrædere.

Politiet tester en nummerplade-skanner ved den dansk-tyske grænse. Foto: Colourbox

Nummerplade- skannerne skal hjælpe politiet med at fange syndere på de danske veje. Derfor tester politiet en nummerpladeskanner, som kan blive et nyt våben på landevejen, der skal hjælpe med at fange borgere, som kan være på vej til eller har overtrådt loven.

Tre kameraer på taget af politiets bil skal aflæse nummerpladerne på bilister. Er der match mellem en nummerplade på vejen og en, der er efterlyst i politiets system, lyser en skærm op ved siden af instrumentbrættet.

Hjælper politiet

Skanneren kan hjælpe politiet på sporet både før og efter en forbrydelse, forklarer chefpolitiinspektøren ved Midt- og Vestsjællands Politi, Sten Skovgaard.

- Når vi får informationer fra vores samarbejdspartnere om, at en gruppe kriminelle for eksempel er kørt til Danmark, så koder vi selvfølgelig deres nummerplader ind i systemet.

- Vi vil finde en række sager, som vi ellers ikke havde fået opklaret og måske endda forhindre forbrydelser, inden de sker, fordi gerningsmændene kører rundt i efterlyste køretøjer, siger Sten Skovgaard til DR Nyheder.

Nummerplade-tyve

Politiet får også bedre kort på hånden for at fange nummerpladetyve, men skanneren skal også hjælpe politiet med at fange bilister, som ikke har haft deres bil til syn.

400.000 nummerplader er indtil videre registreret i systemet, der hver dag bliver opdateret.

I første omgang bliver nummerpladeskanneren testet i tre patruljebiler i henholdsvis Roskilde, København og ved den dansk-tyske grænse, skriver DR Nyheder.

Efter testperioden på tre måneder vil politiet evaluere, om skanneren skal være fast standardudstyr i politibilerne.