TV der bevæger dig

Politisk kommentator: Svære odds for lokale minister-emner

To ministre forlader onsdag regeringen og efterlader plads til spekulationer om, hvem der skal overtage. Umiddelbart er der ingen lokale navne i spil, vurderer kommentator.

Det er meget tvivlsomt, om Eva Kjer Hansen igen får chancen som minister, mener TV 2's politiske kommentator, Thomas Funding. Foto: Chris Birkekær Pedersen, TV SYD

Det er tvivlsomt, om der er syd- og sønderjyske politikere blandt de nye ministre, som statsminister Lars Løkke Rasmussen, (V), onsdag klokken 11 præsenterer for dronningen.

Det var ikke mange, der på forhånd havde set en ministerrokade blive annonceret på en højrød 1. maj. Men tirsdag eftermiddag offentliggjorde statsminister Lars Løkke Rasmussen, (V), følgende på ministeriets hjemmeside:

’’Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind har meddelt mig, at han ønsker at udtræde af regeringen og Folketinget. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har meddelt mig, at han ikke genopstiller ved næste folketingsvalg og stiller sin ministerpost til rådighed.’’

Statsministeren har yderligere meddelt, at han præsenterer nye ministernavne i løbet af onsdag.

Ifølge politisk kommentator på TV 2, Thomas Funding, er der formentlig ikke de store chancer for, at det er syd- og sønderjyske navne, statsministeren har med til dronningen.

- Eva Kjer Hansen og Carl Holst tvivler jeg meget stærkt på kommer på tale. Det er meget svært at blive væltet som ministre og så komme igen i samme valgperiode. Men intet kan naturligvis afvises helt, lyder det fra Thomas Funding.

Der kunne eventuelt også være bud efter Venstres politisk erfarne Hans Christian Schmidt eller undervisningsordfører Anni Matthiesen. Sidstnævnte havde tirsdag aften skrevet en tak på Twitter til både Søren Pind og Esben Lunde Larsen for deres indsats.