Ransagninger hos 27 familier i sag om tv-pirateri

27 almindelige familier fik torsdag besøg af Syd- og Sønderjyllands Politi. Afdelingen for økonomisk kriminalitet foretog ransagninger i forbindelse med en sag om tv-pirateri.

-De adresser, vi har ransaget på, er helt almindelige familier. Altså hr. og fru Danmark, fortæller leder af efterforskning i organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet, Jeppe Kjærgaard.

En 54-årig mand er mistænkt for at stå bag et netværk inden for det, som kaldes card-sharing. Det vil sige, at en mand henter tv-signalerne ned - f.eks. fra Viasat - og sender dem til andre via internettet.

Modtagerne betaler så et mindre beløb for at modtage signalerne.

Det koster typisk 400-600 kr. pr. måned at abonnere på tv-tjenester. Det frister nogen til at "dele et kort" på den omtalte måde.

- Vi har besøgt adresser flere steder i Sønderjylland, fortæller Jeppe Kjærgaard til TV SYD. Efterforskningen er ikke slut, og jeg forventer, at vi skal ransage flere steder i den kommende tid.

Derfor ønsker han ikke at fortæller, hvor den sigtede 54-årige bor - eller mere præcist angive, hvor dagens ransagninger er foregået.

For nylig er to mænd dømt for card-sharing ved Retten i Sønderborg.

De fik bøder på henholdsvis 6.250 kr. og 15.000 kr. for at være brugere i et såkaldt cardsharing-netværk. Samtidig skal de betale sagens omkostninger og betale en erstatning på 2776 kr. til Canal Digital.

TV SYD har talt med den 54-årige mand, som tidligere er dømt for samme overtrædelse. Han nægter sig skyldig.