Rejserestriktioner forlænges: Skærpet grænsekontrol fortsætter

Helt som ventet er rejserestriktionerne blevet forlænget af Udenrigsministeriet.

Forlængelsen af rejserestriktionerne betyder, at den skærpede grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse fortsætter. Det skriver Ritzau.

Derfor er der frem til d. 20. april et krav om, at man har et anerkendelsesværdigt formål, og at man skal fremvise en negativ test ved grænsen, der er højest 72 timer gammel, hvis man skal over den dansk-tyske grænse. 

Det betyder også, at alle rejser til hele verden frarådes frem til den 20. april. Inden fredagens melding var restriktionerne sat til at udløbe d. 5. april. 

Det gælder også erhvervsrejser, men her kan man blive undtaget i forbindelse med levering af varer og tjenesteydelser ind og ud af landet.

Helt som ventet er rejserestriktionerne blevet forlænget af Udenrigsministeriet som en del af den politiske aftale om genåbningen af Danmark.

Nyt efter påske

Udenrigsministeren og justitsministeren indkalder partierne bag genåbningsaftalen til politiske drøftelser efter påske.

Der ventes at komme en udmelding inden 15. april om, hvordan rejserestriktionerne kommer til at se ud fremover.

Udrulningen af vacciner og etablering af coronapas ventes at blive et centralt element for genåbningen af rejser for de danske borgere.

Det danske digitale coronapas er under udvikling og ventes klar i maj, skriver ministeriet.

Desuden forhandler EU om et fælles certifikat, som også kan muliggøre rejser. Ifølge Udenrigsministeriet presser regeringen på "for, at den fælles EU-løsning bliver klar inden sommer". Det skriver Ritzau.