Rykker restaurant seks år frem

Mad til patienter er vigtig. Og derfor skal patienterne på Aabenraa Sygehus ikke vente til 2020, før en planlagt foyer og restaurant er klar. Byggeriet fremskyndes, så det er klar til efteråret.

Det vedtog det nyvalgte regionsråd på mødet mandag. Foyeren er en del af byggeriets fase 1, mens restauranten først var planlagt til at være færdig om seks år.

Men regionsrådet har besluttet, at det giver mest mening, at færdiggøre foyeren og restauranten nu, da de fleste patienter vil komme ind i sygehuset fra den side.

- Vi skal ikke holde os slavisk til planerne, når al sund fornuft siger, at vi bør færdiggøre restauranten og foyeren, siger regionsrådsformand Carl Holst (V). Det vil ganske enkelt ikke være hensigtsmæssigt at have et større areal, der kun er halvfærdigt lige ved sygehusets primære indgang.

Sydindgangen at blive sygehusets primære hovedindgang i løbet af efteråret 2014.

- Vores beslutning handler i al sin enkelthed om at få vores nye store akutsygehus på plads, så hurtigt som muligt og så elegant som muligt, så vi kan begynde at behandle patienter i de nye flotte rammer. Jeg er sikker på, at vores beslutning giver mening for både patienter, medarbejdere og ikke mindst håndværkerne, siger Region Syddanmark sundhedsudvalgsformand Poul-Erik Svendsen (S).

Udgifterne til færdiggørelsen af foyeren og restauranten beløber sig på cirka 2,7 millioner. Pengene var først afsat til Fase 2, men bliver nu fremrykket til Fase 1

En restaurant er vigtig i det koncept som Sygehus Sønderjylland har lavet. Det skal give bl.a. de dårligste patienter lyst til at spise.

Mad er en særdeles vigtig del af behandlingen og helbredelsen, og derfor lægger konceptet blandt andet op til, at personale, patienter og pårørende inviteres til at spise i sygehusets restaurant ved hjælp af hyggelige og inviterende spisemiljøer. Det samme koncept som er en succes på regionens største sygehus, Odense Universitetshospital.

 

Fakta: