TV der bevæger dig

Så er den første fjerkræ-transport tjekket ved grænsen

Kort før klokken 04 torsdag morgen blev den første fjerkræ-transport kontrolleret af Fødevarestyrelsen ved indkørsel til Danmark. Det skete i Padborg, da et hollandsk lastvognstog kørte ind i Danmark for at hente et læs slagtekyllinger i Nordjylland.

00:24

I denne situation med fugleinfluenza kontrolleres alle køretøjer, der skal hente levende fjerkræ og rugeæg i Danmark, siger fungerende veterinærchef Signe Hvidt-Nielsen, Fødevarestyrelsen i Vejen. Video: Thomas Larsen-Bjerre, TV SYD

Her kontrolleres et hollandsk lastvognstog af Fødevarestyrelsens folk tidlig torsdag morgen i Padborg, Foto: Thomas Larsen-Bjerre, TV SYD

1 af 2

Den hollandske fjerkræ-transport og alle andre køretøjer, der fremover skal hente fjerkræ og rugeæg i danske fjerkræbesætninger, bliver tjekket for at sikre, at alt er helt rent og desinficeret i bestræbelserne for at undgå, at der kommer efterladenskaber fra fjerkræ ind i landet.

Med ved nattens kontrol I Padborg var også fungerende veterinærchef Signe Hvidt-Nielsen, Fødevarestyrelsen i Vejen. - Vi vil undgå, at vi får trukket fugleinfluenza ind besætningerne. Alle parter, vognmænd, slagterier og fjærkræavlerne både nord og syd for grænsen arbejder aktivt med i en her højrisikosituation, siger  fungerende veterinærchef Signe Hvidt-Nielsen til TV SYD.

Ejere af danske fjærkræbesætninger skal underrette myndighederne om, hvornår udenlandske transporter henter dyr og æg hos dem. 

00:46

Kort før klokken 04 torsdag morgen blev den første fjerkræ-transport kontrolleret af Fødevarestyrelsen ved indkørsel til Danmark. Det skete i Padborg Foto: Thomas Larsen-Bjerre, TV SYD

Luk video

 Normalt bliver transporterne alene kontrolleret ved stikprøver - men i denne situation med fugleinfluenza kontrolleres alle køretøjer, der skal hente levende fjerkræ og rugeæg i Danmark.

Hvis et køretøj ikke er gjort ordentlig rent, så bliver en rengøring sat i værk med det samme i en stor vaskehal i Padborg.

Indtil videre er der fundet fugleinfluenza i vilde fugle fire steder i Danmark - men ikke besætninger hos hverken avlere eller hos folk, der har høns i haven.