Så meget vand har de stadig i Aabenraa: Frygter mere regn

De sidste 24 timer er der faldet omkring 50 mm regn i Aabenraa. Så nu be’r de bare guderne om godt vejr.

Mølleåen gennem Aabenraa by flyder op til kanten af digerne. Mange veje og private grundstykker er torsdag ved middagstid stadig oversvømmet. Det skønnes, at der er faldet omkring 50 mm det sidste døgn.

- Hvis vi ikke får mere regn de næste tre-fire dage, så løser vi problemerne. Men nu siger du, at der kan være mere på vej, siger teamleder Peter Kirkegaard, Drift og Anlæg, Aabenraa Kommune.

Se flere videoer fra Local Eyes.

Mølleåen gennem byen er altid berørt, når der kommer store mængder regn. Den flyder helt op til kanten af digerne.

- Vi drømmer om ikke at få mere vand. Så kan det stille og roligt løbe væk. Og pumpen ude ved fjorden kan lede vandet væk fra Mølleåen, forklarer Peter Kirkegaard.

Teamlederen oplyser, at der ikke er meldinger om større oversvømmelser på kommunale arealer. Bortset fra de steder, som plejer at blive det. Han har dog hørt om private grunde, som er oversvømmet fra vejene.

Aabenraa Kommune har bevilget penge til at få oprenset grøfter og rabatter, så de kan tage mere regnvand. Det arbejde er gået i gang.

- Ved alle renoveringer og nyanlæg bliver der taget højde for de stigende vandmængder i fremtiden. Så rørene dimensioneres efter det, siger Peter Kirkegaard, som ser frem til de kommende timer og dage med en vis bekymring.