Sådan undgår du grill-ulykker

Brug din sunde fornuft, når du tænder op i grillen. Så undgår du ulykker.

Vis hensynsfuldhed, vær forsigtig og brug din sunde fornuft, når du tænder op i grillen - så minimerer du risikoen for ulykker, lyder de gode råd fra Aabenraa Brand og redning nu, hvor grillsæsonen er begyndt.

- Ulykkerne opstår typisk ved, at grillen er placeret for tæt på materialer, der nemt kan brænde, ved forkert optænding, eller ved at aske og gløder ikke er slukket ordentligt, når de bliver smidt ud, siger beredskabschef Jarl V. Hansen, Aabenraa Brand & Redning.

Han giver følgende gode råd:

?Anbring grillen i god afstand fra materialer, der nemt kan brænde, som for eksempel stråtag, legehus og lyng. Det kan være tilladt at grille på åbne altaner, men tjek ordensregler og vedtægter i din beboerforening, før du tænder.

?Tænd grillen med en elektrisk grilltænder, papir eller optændingsblokke. Benyt aldrig benzin eller sprit.

?Rester af gløder og aske skal opbevares i en beholder, som ikke kan brænde.

?Grillen skal håndteres med omtanke, så hold særligt øje med små børn i nærheden af grillen og vis hensyn til naboer, der kan blive generet af røgen.

?Husk vand til slukning, hvis ilden kommer ud af kontrol, eller til behandling hvis nogen bliver forbrændt.

Hvis der alligevel sker noget, skal du skylle med vand, indtil det ikke gør ondt, hvis det er en lettere forbrænding.

Du skal også skylle med vand, mens du venter på ambulancen, hvis det er alvorligt.