TV der bevæger dig

Se billederne: 320 børn og bamser indtog sygehus

Der er tilsyneladende udbrudt en mindre epidemi omkring Aabenraa. En epidemi der kun rammer bamser og andre krammedyr.

00:55

Malthe havde sin mor og sin bamse Teddy med på sygehuset i Aabenraa. Det viste sig, at Teddy havde spist en cykel. Video: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Røntgenapperater til bamser ligner til forveksling en overheadprojektor. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen

Sygeplejerskerne havde travlt. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen

Stor bamse på sygehus Foto: Jakob Schjødt-Pedersen

1 af 4

320 børn og bamser mødte lørdag op på sygehuset i Aabenraa for at blive undersøgt af læger og sygeplejersker.

En af patienterne var Teddy, som Malthe Christiansen havde taget med på sygehus. Malthe har selv været på sygehuset mange gange på grund af en hjertefejl. Denne gang var det dog Teddy, der var syg. Under røntgenundersøgelsen viste det sig, at han havde slugt en cykel.

- Malthe har været på sygehuset mange gange, men i dag var det Teddy, der var syg. Malthe skulle se, at det også er andre, der kan blive stikket i og undersøgt. Det skal ikke altid være en træls oplevelse at komme her.

Krammedyrene kunne blive scannet for sygdomme på sygehuset i Aabenraa. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Bamsesygehus skal gøre sygehus trygt for børn

Der har været bamsesygehus fire gange før i Sønderborg og i Aabenraa. Det er børneafdelingen, der står bag, og personalet gør det sædvanligvis frivilligt. I år får de for første gang timeløn  - men uden tillæg. Der er nemlig alvor bag en ellers sjov dag. 

Det blev arbejdet hårdt med at gøre bamserne raske igen. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Det er meget nemmere for personalet på børneafdeligen at arbejde med børnene senere hen, hvis de på forhånd er trygge ved sygehuset og folkene i de hvide kitler.

Undersøgelser har ifølge personalet vist, at voksne, der har haft en dårlig oplevelse hos lægen som barn, ikke kommer til lægen så tit. 

00:53

Der var 320 børn og krammedyr forbi sygehuset i dag. Det var langt flere, end lægerne og sygeplejerskerne havde regnet med.

Luk video

Lægerne og sygeplejerskerne fandt krammedyrenes diagnoser ved at spørge, om de fik nok vingummier og frikadeller at spise, og ved at undersøge dem i røngten og MR-scannere. Hvis bamserne var meget syge, kunne de blive opereret, hvor de blev mødt af anestisisygeplejersker og en læge.