TV der bevæger dig

Se kortet: Her må du lufte hunden uden snor

Det kan blive dyrt for dig, hvis du lader din hund løbe frit omkring i et af de skovområder, Naturstyrelsen holder øje med. Men der er andre steder, det ikke er noget problem.

Der er en række hundeskove i Syd- og Sønderjylland, hvor du gerne må slippe hunden fri af snoren. Foto: Jonas Vandall Ørtvig, Scanpix Denmark

Sidste år delte Naturstyrelsen 30 bøder på hver 2000 kroner ud til hundeejere med hunde uden snor. Det er nemlig en overtrædelse af Naturbeskyttelsesloven at lade din hund løbe frit omkring i de skovområder, Naturstyrelsen holder øje med. Og i år kan det tal blive endnu højere. I maj sætter Naturstyrelsen og Friluftsrådet ind med en ny kampagne imod løse hunde.

- Vi går hårdere til værks med at få lavet nogle rapporter til politiet, siger Klaus Sloth, der er vildtkonsulent ved Naturstyrelsen Sønderjylland, til TV SYD.

Men der er også et tilbud til dem, der gerne vil slippe hunden fri af snoren. Der er nemlig en række hundeskove, hvor der ikke er noget problem i, at den firbenede løber frit rundt – og der er mange at vælge imellem i det syd- og sønderjyske.

Se herunder, hvor du kan finde en hundeskov tæt på dig.

Kilde: vielskerhunde.dk.