Seerne i Sydslesvig savner TV SYD

I en uges tid har seerne syd for grænsen måttet undvære TV SYD i nettet fra Kabel Deutchland, der i stedet sender signalet fra TV 2 Danmark med regionalprogrammet fra TV Lorry, der dækker hovedstadsområdet.

De sydslesvigske seere reagerer både på Facebook og i mails til TV SYD.

- Som bosiddende i Sydslesvig er TV SYD den regionale sender, som vi gerne vil have tilbage. Håber at høre fra jer og på gensyn med TV SYD, skriver Karen Maria Enke fra Tarp.

Hvad skal vi med Lorry, lyder en af kommentarerne på TV SYDs facebookside og på facebook-siden Flensbook - for danskere i Flensborg, mens andre har grebet til telefonen for at få en forklaring på, hvor TV SYD er forsvundet hen.

Den mest sandsynlige forklaring er, at der er sket en teknisk fejl hos Kabel Deutchland, som uden at være opmærksom på forskellen videresender signalet fra TV 2 Danmark med Lorry i stedet for TV SYD. Der er nemlig otte forskellige varianter af TV 2 Danmark-signalet med hver deres regionale station - og det er sandsynligt, at Kabel Deutchland blot har valgt en forkert version.

TV SYD leverer alene indholdet af programmerne til de forskellige dristributører af tv-signalet.

- Vi følger situationen nøje og vil presse på for hurtigt at få det rigtige signal tilbage i Sydslesvig. Vi er kede af det på vores sydslesvigske seeres vegne - men samtidig også glade for, at vi er savnet i grænselandet, siger TV SYDs nyhedschef Claus Christensen.

Hos Kabel Deutschland, der sender signalet ud i kablerne, var der umiddelbart intet svar at få i løbet af fredagen.

- Jeg lover straks at undersøge sagen, lød det fra kontoret i Hamborg, men det lovede »straks« trak ud, og sidst på dagen var kontoret lukket, skriver Flensborg Avis lørdag.

Indtil Kabel Deutchland har fået styr på signalerne fra Danmark, så kan TV SYDs programmer - som altid - følges her på vores hjemmeside.