Selvbetjening på biblioteket er en succes

Aabenraa Bibliotekerne har haft åbent med selvbetjening siden 1. november, og det har vist sig at være en succes. Flere end 2000 borgere har benyttet muligheden den første måned.

Det er nærmest væltet ind med borgere, der har brugt deres sundhedskort eller lånerkort til at lukke sig selv ind på deres bibliotek i den selvbetjente åbningstid. Flere end 2000 er det blevet til, og da en del borgere har lukket sig ind sammen med deres familier, er det reelle besøgstal i den selvbetjente åbningstid langt højere.

Tallene viser også, at der er mange, der bruger søndagen til at gå på biblioteket. Samtidig er der ikke noget, der tyder på, at besøgstallet i den betjente åbningstid er faldet.

- Jeg glæder mig over, at borgerne kommer på deres bibliotek i den selvbetjente åbningstid. At det er så stor en succes, viser jo, at der har været et behov. Det hører vi også fra folk, der benytter sig af tilbuddet, siger Morten Fogh, vækst- udviklings- og bibliotekschef i Aabenraa Kommune.

Han konstaterer samtidig, at borgerne passer godt på deres bibliotek. Der har ikke været nogen form for hærværk eller misbrug i den selvbetjente åbningstid.

- Og vi oplever, at borgerne lægger beskeder til os, for eksempel hvis teknikken har drillet. Så de tager ansvar for deres bibliotek, slår Morten Fogh fast.

 

Fakta: