Selvom rejser til Tyskland frarådes, så er Slesvig-Holsten undtaget

Alle ikke-nødvendige rejser til Tyskland frarådes, da Tyskland ikke længere opfylder kriterierne for lave smittetal. Slesvig-Holsten er undtaget.

Udenrigsministeriet fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til Tyskland, da Tyskland ikke længere opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande.

Grænseregionen Slesvig-Holsten er undtaget, fordi grænseregionen opfylder kriterierne med et lavt smittetal under 30 - se den nye rejsevejledning for Tyskland og Slesvig-Holsten her.

quote

Slesvig-Holsten er som Sverige omfattet af særlige bestemmelser for grænseregioner - og det betyder, at danskere kan tage til Slesvig-Holsten og borgere fra Slesvig-Holsten kan frit rejse ind i Danmark.

Jeppe Kofod, udenrigsminister, (S)

Torsdag  var der 51,32 nye smittede pr. 100.000 indbyggere i Tyskland under et. Det fremgår af de aktuelle smittetal offentliggjort af Robert Koch Instituttet i Berlin.

Danmark fraråder alle ikke-nødvendige rejser til lande, hvor smittetrykket er over 30 nye tilfælde pr. 100.000 indbyggere  pr. uge målt som et gennemsnit over 14 dage. 

Torsdag er det aktuelle tal for hele Slesvig-Holsten 23,59 nye tilfælde pr. 100.000 indbyggere opgjort af Robert Koch Instituttet, så der er endnu et stykke vej op til grænsen på de 30.

Under alle omstændigheder vil dagens rejsevejledning for Slesvig-Holsten gælde frem til næste torsdag klokken 16.

Udenrigsminister Jeppe Kofod, (S), på door step-pressemødet torsdag eftermiddag.
Udenrigsminister Jeppe Kofod, (S), på door step-pressemødet torsdag eftermiddag.

- Slesvig-Holsten er som Sverige omfattet af særlige bestemmelser for grænseregioner - og det betyder, at danskere kan tage til Slesvig-Holstenrejse og borgere fra Slesvig-Holsten kan frit rejse ind i Danmark, så længe smittetrykket holder sig under 30 i SlesvigHolsten, sagde udenrigsminister Jeppe Kofod, (S), på et door step-pressemøde torsdag eftermiddag, da Udenrigsministeriet præsenterede de opdaterede rejsevejledninger.

Her kan du se de aktuelle smittetal for Slesvig-Holsten

Se tallene for hvert enkelt område på kortet. Computerbrugere skal holde musen over, mobilbrugere skal trykke på dert ønskede område.

For danskere, der vil til Tyskland og andre lande, hvor ikke nødvendige rejser frarådes, gælder den nye rejsevejledning fra torsdag klokken 16, mens den for udlændinge, der vil ind i Danmark, har virkning fra lørdag klokken 00.00.

Her må du rejse til: