TV der bevæger dig

September sluttede med sommerdag

Termometret i Store Jyndevad ved Tinglev kravlede i dag op over 25 grader. Dermed er der lagt op til, at første dag i oktober bliver varmerekord.

Hanne Nonboe har indsendt dette billede af sensommeren ved Houens Odde ved Kolding til TV SYDs Facebook-side. Foto: Hanne Nonboe, Vejle

Fredag den 30. september er den seneste sommerdag, som nogensinde er registreret i Danmark. Det oplyser TV 2 Vejrcenter.

Den smukke sensommerdags højeste temperatur blev målt i Store Jyndevad, hvor termometret viste hele 25,3 grader.

- De 25,3 grader er den højeste temperatur, der er målt i Danmark så sent på året. Flere andre steder i landet har også haft det varmere end nogensinde før på denne tid af året, siger Anders Brandt fra TV 2 Vejrcenter.

Varmerekord står for fald

 I København blev der målt 24,8 grader, mens Odense og flere lokaliteter i Syd- og Sønderjylland melder om temperaturer på over 24 grader.

 Sensommeren med tilhørende varmegrader er ikke et overstået kapitel, og meget taler for, at varmerekorden for oktober bliver slået allerede på månedens første dag.

TV SYD fra Store Jyndevad

Det kræver temperaturer, som er højere end de 24,1 grader, der blev målt den 12. oktober 1978. Netop i Store Jyndevad. TV SYD følger lørdag, hvor højt termometeret kommer op i Store Jyndevad.

En sommerdag er ifølge meteorologerne, når maksimumtemperaturen når over 25 grader et aller andet sted i Danmark.