SF: Brug for fælles dansk-tyske politiaktioner

Det giver ingen mening at fastholde en stiplet linje på et kort, når kriminaliteten er grænseoverskridende, lyder det fra SF's retsordfører, der nu opfordrer politiet til at udvide samarbejdet med egentlige fælles dansk-tyske politiaktioner.

Tysk politi skal kunne operere i Danmark, og dansk politi i Tyskland. Dog under ledelse af pågældende lands politi.

Sådan lyder det fra SF's retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt, der nu opfordrer politiet til at gå ind et endnu tættere samarbejde med Tyskland, som åbner op for fælles patrulje, overvågning og operationer på begge sider af grænsen.

- Dansk og tysk politi skal kunne skride ind over for kriminelle i grænseområdet, uanset om det er på dansk eller tysk side. Vi har brug for at styrke indsatsen for at komme den grænseoverskridende kriminalitet til livs, siger Karina Lorentzen til TV SYD.

Hun roser det nuværende samarbejde med tyskerne, der allerede nu betyder, at flere forbrydere, der har begået indbrud i Danmark, bliver pågrebet af tysk politi syd for grænsen. Men Danmark har stadig den højeste indbrudsrate i EU, og Karina Lorentzen,mener at der skal mere til.

- Det kræver en hurtig og koordineret indsats, hvis udenlandske kriminelle ikke skal fordufte langt ned i Europa med tyvekoster. Derfor er der brug for, at vi fra politisk side tilkendegiver, at det eksisterende dansk-tyske samarbejde om at opklare indbrud bør udvides, siger Karina Lorentzen.

Ifølge Karina Lorentzen kræver øget samarbejde ikke yderligere politiske indgreb, da den såkaldte Prüm-aftale giver mulighed for at lave en fælles dansk-tysk analyseenhed, der overvåger kriminalitetsbilledet og koordinerer indsatser.

Hun understreger dog, at en fælles indsats med tysk politi på dansk jord altid skal foregå under dansk ledelse og efter dansk lov.

 

FAKTA:

 

Fra Twitter: