SF og politiet: Større bøder til vognmænd

Omkring ti procent af de udenlandske vognmænd betaler ikke den vejafgift, de skal betale for at køre på de danske motorveje. Det viste en kontrol, politiet lavede på den sønderjyske motorvej i sidste uge.

1.500 kr. er for lidt

Vicepolitikommissær Preben Christensen fra færdselssektionen i Syd- og Sønderjyllands Politi var med ved kontrollen. Og han mener, at bøden på 200 Euro - små 1500 danske kroner - er for lille:

 - Jeg er overrasket over, at der er så mange, der ikke betaler, og jeg synes, at man burde sætte bøderne op, siger han til DR Syd.

SF går til skatteministeren - igen

SF vil have minister til at handle. SF's skatteordfører og medlem af Folketingets trafikudvalg, Jesper Petersen, har tidligere henvendt sig til skatteministeren om problemet. Og det vil han nu gøre igen - til den nye skatteminister Troels Lund Poulsen:

 - Vi kan konstatere, at problemet bliver ved med at eksistere. Og det må gøre indtryk på skatteministeren, at både politiet og dele af branchen vil have højere bøder. Jeg vil i hvert fald tage det op i skatteudvalget igen, siger han.

Vognmænd: Mere information

De danske vognmænd mener også, at situationen stiller dem dårligere end deres udenlandske kollegaer. Vejafgiften er nemlig indregnet i den danske vægtafgift.

Men formanden for International Transport Danmark, Mogens Therkelsen, mener, at der skal oplyses frem for straffes. F.eks. via skilte ved landegrænserne.