Skib tilbageholdt i Aabenraa

Et græskejet skib blev i går tilbageholdt i havnen i Aabenraa. Brud på internationale regler for arbejdsforhold gør, at skibet nu ikke kan anløbe havne i EU de kommende tre måneder, det fortæller CO-Søfart.

Brud på internationale konventioner er alvorligt. Det ved rederen bag det græskejede skib ?Mermaid? nu. Da skibet i går anløb havnen i Aabenraa, var det på forhånd udset til en ekstra grundig kontrol, fordi det ved flere nylige kontroller har haft mangler.

Ved kontrollen fandt Søfartsstyrelsen da også ud af, at skibet ikke lever op til den internationale MLC-konvention der skal sikre de søfarendes arbejds- og levevilkår.

Besætningen havde ingen hyrekontrakter, og der var ingen procedure for, hvordan besætningen kan gøre brug af MLC-konventionens klagemuligheder.

- Søfartsstyrelsen skal have ros for at have fokus på MLC. I det her tilfælde får det så både synlige og mærkbare konsekvenser for rederen, at forholdene ikke er i orden for besætningen. Det bekræfter igen, at MLC virker, siger Ole Philipsen, formand for Danmarks største maritime faglige organisation, CO-Søfart.

Med tilbageholdelsen kan ?Mermaid? nu ikke anløbe havne indenfor EU i de kommende tre måneder.

Læs hele artiklen hos CO-Søfart her.