Slut med sorgsnyltere

En række politikere på Christiansborg vil sætte en stopper for sorgsnyltere, som opretter mindesider på internettet for mennesker, de aldrig har mødt, for at få likes.

"RIP Kamilla Hantusch". Det er titlen på en mindeside for den dræbte pige fra Padborg. Men det er hverken venner eller familie til Kamilla Hantusch, der står bag siden. Det er en såkaldt sorgsnylter.

Den type misbrug af andre menneskers sorg skal stoppes. Det er der bred enighed om på Christiansborg. Både Socialdemokraterne, venstre, Dansk Folkeparti og Konservative udtaler i dag til Kristeligt Dagblad, at de vil kigge på, om man kan lovgive på området.

Det er formand for Retsudvalget, Karina Lorentzen fra Kolding, enig i:

- De sociale medier giver mulighed for mange uhensigtsmæssige ting, som for eksempel af udnytte andre menneskers tragedier på den her måde. Det er ikke i orden, og jeg mener, der er behov for at vi endevender lovgivningen for at se, om vi kan gøre de sociale medier mere sikre at være på, siger Karina Lorentzen (SF) til TV SYD.

I dag kan politiet ikke stille noget op med sorgsnylterne, medmindre de tjener penge på deres aktiviteter eller overtræder ophavsrettighederne til de billeder, de bruger. Men det ønsker Karina Lorentzen at lave om på.

- Facebook og Google er private virksomheder, men i virkeligheden minder de meget om offentlige fora, fordi alle danskere reelt er der. Derfor synes jeg også, at man bør kigge på dem og lovgive om dem som hvis det var offentlige fora, slutter Karina Lorentzen.

Læs hele artiklen fra Kristeligt Dagblad her