TV der bevæger dig

SMS hitter i Aabenraa

Sms er blevet et hit, når Aabenraa Kommune kommunikerer med borgerne om at huske deres tid på jobcentret, hos tandlægen og sundhedscentret.

Siden efteråret har jobcentret, tandplejen og sundhedscentret sendt sms-beskeder til borgerne, og Aabenraa Kommune er blandt de første til at tilbyde NemSMS på borger.dk.

Sms har vist sig at være en brugervenlig og effektiv løsning, når Aabenraa Kommune sender påmindelser til borgerne om blandt andet møder på jobcentret, aftaler hos tandplejen og aktiviteter i sundhedscentret. Tilbagemeldingerne fra både borgere og medarbejdere er så positive, at projektet nu rulles ud til andre kommunale arbejdspladser, der kan have gavn af løsningen.

Flere møder op til deres aftaler

På jobcentret har sagsbehandlere blandt andet brugt sms til at minde borgerne om, at de skal huske et møde.

- Vi oplever, at flere borgere møder op til deres aftaler, når vi har sendt dem en reminder på sms forud for mødet. Nogle ringer også tilbage og aflyser mødet, og så kan vi bruge vores tid på andet arbejde i stedet for at vente på en borger, der ikke dukker op, forklarer beskæftigelsessagsbehandler i Job og Afklaring Dorthe Thornson.

Udover at jobcentrets medarbejdere kan udnytte tiden mere effektivt, spares der penge til udsendelse af breve med påmindelser og indkaldelser til nye møder, når borgerne udebliver. Kommunen sparer i gennemsnit seks kroner hver gang et brev erstattes med en sms.

Aabenraa Kommune er desuden blandt de første til at tilbyde borgerne NemSMS på borger.dk, så man får en sms når der er ny post i ens digitale postkasse.