Snestormen driver hurtigt over Syd- og Sønderjylland

Snestormen var tirsdag formiddag på vej ind over Syd- og Sønderjylland, og i løbet af eftermiddagen når den resten af landet. Den hårde blæst hvirvler både den nye og gamle sne ud på vejene.

I forvejen var talrige veje i Syd- og Sønderjylland spejlglatte, og der skete talrige færdselsuheld i morgentimerne. Adskillige busruter indstillede driften.

Det var især galt på den sønderjyske motorvej mellem grænsen og Aabenraa, hvor der konstant skete uheld. I perioder var motorvejssporene blokeret af lastbiler. Ved Aabenraa i nordgående retning blev autoværnet påkørt så kraftigt, at Vejdirektoratet advarede mod, at det var trafikfarligt.

- Der er meldinger om, at der er mildt sagt er sindssyg glat dernede. Man skal virkelig køre forsigtigt. Uheldene har forårsaget spærringer flere steder - senest omkring Kruså, fortæller Pernille Thorsen fra Vejdirektoratets Trafikinformationscenter til Ritzau.

Vejdirektoratet gør hvad de kan for at bekæmpe de isglatte veje med det omdiskuterede vejsalt.

 - Lige her og nu har man været ude og både fjerne sne og salte på motorvejene og de store hovedveje, siger Pernille Thorsen.

Snestormen har også allerede forårsaget massive forsinkelser og aflysninger i den offentlige trafik, hvilket Vejdirektoratet forventer vil brede sig til resten af landet som dagen skrider frem og snestormen får tag i hele landet.

Mens snestormen raser videre hen over landet, bliver der mere roligt i Syd- og Sønderjylland. Temperaturen stiger ifølge DMI til mellem 0 og to graders varme, og der bliver opholdsvejr.

I aften kan der komme kortvarige snebyger.