Søndag begynder med kulde og sne

Et lavtryk bevæger sig fra Nordtyskland mod mod Danmark med slud og regn, lokalt også tøsne.

Snemanden ude i haven skal bygges inden middag. Kulde og sne og senere regn er overskriften på søndagens vejr. Det til tider flotte vejr lørdag afløses af en vinterdag med temperaturer omkring frysepunktet fra morgenstunden.

Syd- og Sønderjyderne vågner op til slud og tøsne, som et lavtryk bringer med sig fra Tyskland, og det vil give udbredt nedbør over landsdelen fra morgenstunden.

Temperaturen vil holde sig mellem frysepunktet og tre graders varme, og der kan i løbet af morgenen og formiddagen lægge sig op til et par centimeter våd sne, oplyser DMI.

Forventede nedbørsformer søndag kl 09. Grønt=regn, gult=slud og orange=tøsne.
Forventede nedbørsformer søndag kl 09. Grønt=regn, gult=slud og orange=tøsne.
Foto: DMI grafik

I løbet af dagen går nedbøren over i regn, men indtil da skal man passe på i trafikken.

- Der er risiko for lokalt sneglatte veje. Jeg tror kun, der bliver tale om et par centimeter sne. I eftermiddag går det over i regn til slud, og midt på eftermiddagen kommer der opholdsvejr sydfra, siger Hans Lindberg, meteorolog hos DMI.

Det bliver desuden ret blæsende med let til frisk vind mellem øst og nord, ved kysterne stedvis hård vind.

Størst risiko for at slud bliver til tøsne en overgang søndag.
Størst risiko for at slud bliver til tøsne en overgang søndag.
Foto: Grafik / TV 2 Vejret

I de østlige egne af landet ser det imidlertid helt anderledes varmt ud. På Bornholm kan man opleve temperaturer på over ti grader i eftermiddag.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at der i løbet af de tidlige morgentimer er saltet i hele politikredsen. Indtil videre er der dog ikke registreret uheld i trafikken på grund af glatte veje.