Sønderjysk musiker donerer 60.000 kroner til julemærkehjem

I anledning af sit femte album donerer Jacob Dinesen penge til Julemærkehjemmet Kollund.

Musikeren Jacob Dinesen donerer 60.000 til Julemærkehjemmet Kollund ved Flensborg Fjord.

Det sker, når Jacob Dinesen udgiver sit femte album, The Joker's Hand, og i dén forbindelse afholdes en releasekoncert på Godset i Kolding. 

- Jeg blev grebet af det arbejde, julemærkehjemmet gør for børn og unge. Det er noget, som ligger mig meget på sinde, fortæller Jacob Dinesen.

Her er der inviteret 600 gæster, som alle har betalt 100 kroner. Det samlede beløb på 60.000 kroner har Jacob Dinesen valgt skal doneres. På aftenen vil han overrække en check til et af børnene fra julemærkehjemmet. 

- Jeg håber, at de kan bruge pengene til at forsætte deres fantastiske arbejde med at give børn og unge nogle værktøjer til at sige fra over for mobning og give dem selvtillid, selvværd og fællesskab, siger han og uddyber:

- Som musiker lever jeg at skabe fællesskaber, og jeg lever af at samle folk, så det rørte mig meget at hjælpe med at skabe et fællesskab for unge mennesker, siger Jacob Dinesen

Corona-nedlukningen spærrede Jacob Dinesen inde i sin lejlighed, men der kom ingen sange. Det var først, da han begyndte at komme ud blandt mennesker, at sangene begyndte at komme. 

Jacob Dinesen fortæller, at han ikke på forhånd havde nogle relationer til julemærkehjemmet, men at han blev utrolig grebet af deres fortælling, og det de gør.

Blå bog

Selv fortæller Jacob Dinesen, at han med albummet får flere drømme opfyldt. En af dem var at lave noget med musikeren Allan Taylor. Han har også lavet en sang med sangeren fra Esbjerg-bandet Kellermench, Sebastian Wolff. 

 - På albummet har jeg fået lov til at udforske min egen nysgerrighed og lave musik, jeg ikke føler er genrebaseret og kan sættes i bås. Jeg har fået lov til at arbejde sammen med mennesker, som jeg føler har præget min musik, siger han.

Albummet indeholder 12 sange, og ifølge Jacob Dinesen tager alle sange udgangspunkt i hans eget og andres liv.

Albummet udkommer fredag den 26. november.