TV der bevæger dig

Sønderjysk kommune boomer med babyer

Aabenraa vokser. Både med voksne og de allermindste.

Denne lille fyr kom til verden mandag aften. Han er født inden for Aabenraas kommunegrænse. Men han skal bo med sine forældre i Sønderborg. Foto: Lise Bæksgaard Christoffersen, TV SYD

Hvis du bor i Aaberaa Kommune har du måske lagt mærke til, at der er et par nye ansigter i køen hos slagteren eller flere børn i vuggestuen.

De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at der i slutningen 3. kvartal af 2017 var det højeste antal tilflyttere til kommunen i 10 år. Og ikke nok med det: der kom hele 576 babyer til verden i kommunen sidste år. Et antal der ikke har været overgået siden 2009.

 

Livskvaliteten er høj

Målt på livskvalitet går det også godt i Aabenraa Kommune. 65,8 procent af aabenraaerne erklærer sig generelt godt tilfredse med tilværelsen, hvilket placerer dem blandt de mest tilfredse borgere i Region Syddanmark kun overgået af Fanø med 66 procent. Det viser de kommunale nøgletal i den årlige rapport, Kontur for Aabenraa Kommune.

 

Læs også Hvis borgere i Aabenraa synes, de har fået meget regn i 2017 - så passer det

 

Aabenraa Kommune:

  • 59.100 indbyggere.
  • 12.000 borgere bor i landdistrikter.
  • Løjt Kirkeby har haft den største befolkningsmæssige fremgang med 12 procent flere borgere fra 2007-2017.
  • Størst andel af indbyggere i den arbejdsdygtige alder (25-64 årige) finder man i Rens (57 procent) tæt fulgt af Varnæs og Hovslund Stationsby (begge 56 procent)

 

Læs også Googles handel med kommune var fire år undervejs