Stadig problemer med ulækre toiletter på rastepladser

Transportministeren tog sidste år initiativ til at få bedre forhold på toiletterne på danske rastepladser. Men kun hver fjerde er tilfreds med standarden.

I en undersøgelse, som sælgernes fagforening, Business Danmark, har lavet, giver en fjerdedel udtryk for, at de er tilfredse med standarden. Men flere er utilfredse med toiletterne.

Resultatet overrasker ikke Business Danmark:

- Det er jo et tilbagevende kritikpunkt fra vores kørende medlemmer, at toiletterne på de danske rastepladser er beskidte og uhumske. De har ofte ikke andre alternativer, når de er på vej ud til kunderne, siger Lars Bundgaard, der er formand for Business Danmarks trafik- og vejpolitiske udvalg.

Transportministeren sidste år, Hans Chr. Schmidt (V),  åbnede for, at rastepladserne ved motorvejene kan indføre automatiserede betalingstoiletter efter tysk model. Men kun to rastepladser har indtil videre udnyttet den nye mulighed og indført betalingstoiletter.

- Det hjælper lokalt, men samlet set, så er der lang vej endnu, tilføjer Lars Bundgaard.

TV SYD bad tilfældige bilister anmelde toilettet på rastepladsen nord for Rødekro.

- Det er vist ok. Jeg har oplevet det, der var værre, specielt i udlandet, siger Lise Juhl Jepsen, som havde gjort holdt med familien fra Slagelse.

Hun hæfter sig især ved lugten, selv om der på overfladen ser pænt og rent ud. - Det er det samme overalt.

Datteren havde ikke lyst til at sidde på toiletter, fordi der ikke er noget bræt på.

- Det er nok mere hygiejnisk på den her måde, men hun ville ikke sidde der, siger Lise Juhl Jepsen.