Stjålne dyre cykler var på vej ud af Danmark

To ukrainske mænd blev afsløret på rasteplads nær grænsen til Tyskland med tyvekoster fra Odense og Søborg.

Cykler er en af de eftertragtede varer, som tyveknægte går efter - og nogle gange lykkes det for politiet at genforene cyklist og det savnede transportmiddel.

Et tjek af en varevogn på rastepladsen Årslev V ved Aabenraa i september viste sig således at være en god idé.

I bilen var der i alt 31 cykler. Næsten halvdelen var meldt stjålne, de fleste i Odense, og en enkelt i Søborg.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi mandag om en dom, som Retten i Sønderborg har afsagt i sagen mod de to ukrainske mænd, der befandt sig i varevognen, og som altså blev stoppet, før de nåede at smutte over grænsen.

Fængsel og udvisning

Mændene er blevet dømt for groft hæleri og for forsøg på groft hæleri, oplyser politiet i en pressemeddelelse. Værdien af cyklerne er ikke angivet. Politiet nøjes med at skrive "dyre kvalitetscykler".

Straffen er blevet fængsel i otte måneder, ligesom de udvises af Danmark i seks år. Den ene af mændene erkendte sig skyldig, mens den anden nægtede. Begge har dog valgt at modtage dommen.

I øvrigt skal Retten i Sønderborg tirsdag tage stilling til, om der er grundlag for at varetægtsfængsle tre personer i en anden cykelsag.

Her er der tale om tre polske statsborgere, to mænd og en kvinde, som er blevet anholdt af tysk politi. I deres bil lå ni cykler og en havetraktor, oplyser politiet til Ritzau. Mistanken er, at der er tale om tyvekoster fra Danmark.

En varetægtsfængsling "in absentia" - altså uden at de selv er til stede - kan bane vej for udlevering til strafforfølgning i Danmark.

/ritzau/