TV der bevæger dig

Stjal tøj fra genbrug: Politiet anholder tre polske containertyve

Tre polske mænd blev i nat set stjæle fra en tøjcontainer i Aabenraa. Nu er de anholdt, og tøjet er retur, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

00:20

Et vidne havde set de tre personer tømme en tøjcontainer i Løjt Kirkeby. De smed sække med genbrugstøj fra indsamlingscontaineren over i en bil. Video: Arkiv

Det sker jævnligt, at tøjet fra genbrugscontainere bliver hentet af tyveknægte og afsat på det sorte marked. Arkivfoto.

1 af 2

Tre mænd fra Polen blev natten til mandag anholdt af Syd- og Sønderjyllands Politi. Et vidne havde set de tre personer stå og tømme en tøjcontainer i Løjt Kirkeby og smide sække med genbrugstøj fra indsamlingscontainere over i en bil.  

Vidnet kontaktede klokken 04.35 politiet, som kort tid efter kunne anholde de tre personer. Det oplyser vagtchef Henrik Sønderskov fra Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

Læs også Ingen varme trøjer til polske tøjtyve i Kliplev

- Vi sender en patrulje ud, som finder de tre personer og bilen med tøjet i. De er alle tre blevet anholdt. Nu skal vi have undersøgt sagen nærmere, siger Henrik Sønderskov til TV SYD.

De tre mænd blev anholdt på Kometvej i Rødekro lige nord for Aabenraa.

 

Hårdt plaget af indbrud

De nødhjælpsorganisationer, der står for indsamling af genbrugstøj, er hårdt plagede af tyverier fra de containere, der er stillet op rundt omkring, hvor folk kan aflevere deres brugte tøj.

Læs også Polske tøjtyve tømte igen genbrugs-containere

6. oktober i år blev to 26-årige mænd fra Polen anholdt, efter de havde tømt en tøjcontainer i Kliplev for et kvart ton tøj. Et lignende scenarie udspillede sig i Esbjerg den 31. oktober, hvor to polske tøjtyve blev taget på fersk gerning, efter de havde tømt nogle containere med genbrugstøj ved Esbjerg Storcenter.

Frelsens Hær og Røde Kors har tidligere anslået, at de mister over to millioner kroner hvert år på indtjeningen på det stjålne tøj.

Mest sete på tvsyd.dk