TV der bevæger dig

Stop rockerturisme

- Det er forbandet uheldigt, at Danmark bliver mål for rockerturisme, fordi tyskere har forbudt dem og Danmark ikke kan gøre det samme, siger SFs retsordfører Karina Lorentzen.

00:59

Tyske rockere har overtaget dette hus i Padborg.

1 af 2

Hun henviser til, at tyske rockere er i gang med at indrette et klubhus i Padborg, fordi tysk politi har smidt dem ud af Nordtyskland.

Danmark kan ikke gøre det samme, fordi foreningsfrihed er en grundlovssikret ret.

- Forbud er undersøgt flere gange og umuligt i forhold til Grundloven. Derfor skal vi gøre det så surt for rockerne som overhovedet muligt, så de fordufter af sig selv, mener Karina Lorentzen.

Slå hårdt ned på dem

Hun vil have politiet til at følge de tyske rockere tæt.

- Selvom de er EU-borgere, må der være nogle krav til, hvordan de kan opholde sig i Danmark og køre på deres tyske indregistrerede motorcykler i Danmark. Hvis de så meget som blafrer forkert med ørerne, skal myndighederne være lige i haserne på dem, fastslår hun.

Syd- og Sønderjyllands Politi har i modsætning til seks andre politikredse ikke fået særlige ressourcer til at bekæmpe bandekriminalitet.

Karina Lorentzen vil arbejde for, at også Syd- og Sønderjyllands Politi får en særlig politienhed mod kriminelle bander.

Dansk Folkeparti kræver også en særlig indsats mod rockerturisme.

Medlem af retsudvalget, Marlene Harpsøe (DF), kalder det hovedrystende, at de tyske rockere bare kan bevæge sig over grænsen og åbne klubhus i Danmark.

Mest sete på tvsyd.dk