Stor forurening: 15 centimeter slam på vejen

En lastbil har til morgen tabt mange tons slam på vejen mellem Raved og Bolderslev ved Aabenraa. På en strækning lå der op til 15 centimeter slam på vejen. Lastbilen er netop stoppet i Tyskland.

- Vejen har været delvist spærret, så vi ikke fik folk ud at køre i det skidt i deres nye biler, siger vagtchef Michael Skaarup til TV SYD.

Indsatslederen fra Aabenraa Kommune blev kaldt ud kort efter kl. 7. Det gik ret hurtigt op for ham, at forureningen var meget omfattende.

- Spildet er tilsyneladende begyndt i en rundkørsel ved Raved, siger vagtchefen. Lastbilen er kørt videre ad Hærvejen og ud på motorvejen. Slam-sporet fortsætter ind i Tyskland.

Park og Vej i Aabenraa Kommune har haft rendegravere og fejemaskiner ud for at fjerne.

- Vi vil spule vejene og feje, og så håber vi, at vejene bliver fine igen, siger driftsassistent Gunnar Thomsen til TV SYD.

Slammet er spildt over en strækning på over 20 kilometer. Og det er Aabenraa Kommune, der skal fjerne slammet fra Hjordkær til Padborg.

Tysk politi havde ved ti-tiden fået stoppet lastbilen. Og vagtchefen håber, at chaufføren kan fortælle, hvad det er for noget slam.

- Det er noget slam, der er hentet i nogle store tanke. Men mere ved vi ikke endnu, siger Michael Skaarup.

Gunnar Thomsen fra kommunen ved heller ikke, hvad der er i slammet.

Men han fortæller, at det ligner driftsrester.

- Der er appelsinskaller og tang i det, fortæller han til TV SYD.