TV der bevæger dig

Stor regning til polsk chauffør

En polsk lastbilchauffør får en stor regning for at sove på en rasteplads ved Rødekro. Ikke alene løb der i nattens løb diesel for 3000-4000 kr. ud over rastepladsen. Dertil kommer en regning for oprydningen.

Fra oprydningsarbejdet på Årslev Øst torsdag formiddag.

Fra oprydningsarbejdet på Årslev Øst torsdag formiddag.

1 af 2

Det er lidt af et mysterium, hvordan dieselolien er løbet ud på Rastepladsen Årslev Øst ved Rødekro. Den stammer fra lastbilens reservetank, som rummer op mod 400 liter diesel. Men der er ikke synlige tegn på en lækage.

Dyr overnatning

Forureningen blev opdaget ved otte-tiden. Aabenraa Brandvæsen blev tilkaldt for at forhindre en større forurening. Bl.a. var dieselolien løbet i kloakken med forbindelse med et regnvandsbassin.

- Vi er igang med at suge olien op fra kloakken med en slamsuger, oplyser breredskabschef Preben Christensen, Aabenraa Kommune, til TV SYD. Og tilsyneladende er det lykkedes af hindre en større forurening. Der er i hvert tilfælde ikke kommet olie i regnvandsbassinnet.

Alene dieselolien løber op i over 3000 kr. Dertil kommer en regning af Aabenraa Brandvæsen.

- Vi regner ud, hvor mange timer vi har brugt på stedet. Og slamsugeren skal forureneren også betale - og den slags får man ikke for 150 kr. i timen, siger Preben Christensen. Så det kan blive en dyr nattesøvn for den polske chauffør...