Storkeekspert: Det er næppe Helligånden

Storken Annika har lagt sit første æg i reden i Smedager, men mangler en han, før der kan komme unger.

SENESTE NYT: Tidligt på formiddagen smed Annika ægget ud igen.

Tirsdag morgen har storken Annika, der har hjemme i storkereden i Smedager, lagt sit første æg i år på trods af, at hun ikke har mandligt bekendtskab i reden. Det er der en helt naturlig forklaring på, fortæller Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk.

quote

Jeg tror ikke, vi kan forvente, at det er Helligånden, der har besøgt Annika. 

Mogens Lange Petersen, Storkene.dk.

- Jeg tror ikke, vi kan forvente, at det er Helligånden, der har besøgt Annika. Det er hormonerne, der spiller hende et puds, nu hvor solen skinner og foråret pibler frem, så påvirker det også Annika, siger han til TV SYD.

Han så allerede i går tegn på, at der var noget i gære på den måde, som storken opførte sig på. Da der endnu ikke er kommet en han til Smedager, klækker der altså ikke en unge ud af dette æg. Det er udelukket, at Annika er blevet befrugtet på en af sine ture væk fra reden.

- Storken gør ikke som andre fuglearter, som man ser parrer sig ude i byen. Hvis Annika skal parres med en storkehan, så foregår det i nærheden af eller på selve reden. Det er en, hun kender ret godt, før hun lader ham gøre det, siger Mogens Lange Petersen.

Venter på Tommy

Annika kan blive ved med at lægge æg, men der skulle meget gerne komme en han snart, så der kan komme unger i reden. Hunstorkens følgesvend fra tidligere år, Tommy, må være lige på trapperne.

Følg reden i Smedager døgnet rundt

- De plejer at komme på denne tid. I år er Annika så kommet lidt før Tommy, det kan være, at han har opholdt sig længere nede i Afrika, end hun har.  Men der er stadig masser af storke, der flyver nordpå, så der er stadig gode chancer for, at hun får selvskab, siger Mogens Lange Petersen.

Skulle der komme en hanstork til reden, så vil han som noget af det første skubbe det ubefrugtede æg ud af reden for at gøre plads til befrugtede æg.