TV der bevæger dig

Storken er kommet ? tre-fire uger før tid

Foråret er over os. Anemonerne er sprunget ud ? og søndag blev den første trækkende stork observeret i dansk luftrum. Og i Holbøl ved Kruså bliver der mandag aften sat en storkerede op.

Storkereden i Smedager er klar. Foto: Betina Frey Jessen

- I Slesvig Holsten er der allerede en del storke på rederne, skriver storkene.dk. Nogle storke ankom syd for grænsen i slutningen af februar, hvilket faktisk er fire uger før normalt. Og billedet er det samme i hele Tyskland, hvor flere storkepar allerede er dannet og dermed allerede nu har skudt ynglesæsonen i gang.

Formanden for storkene.dk, Jess Frederiksen, undrer sig over det tidlige ankomsttidspunkt:

- De storke, der kommer først til Danmark, har overvintret i Spanien og Portugal. Og netop her, har den sidste del af vinteren været kold, og Spanien har fået store mængder sne, hvilket kan have været en medvirkende årsag til, at storkene er brudt tidligere op.

- Noget andet, der kan spekuleres i er, at man i[color=#000033] Spanien er i fuld gang med at lukke de enorme åbne lossepladser,[/color] hvor europæiske storke i tusindtal finder deres føde. Dette bevirker, at storkene må finde andre fouragerings-pladser og muligvis derfor har indledt forårstrækket mod nord meget tidligt.

I Smedager ved Aabenraa er de allerede klar til at modtage storkeparret, som vi alle fulgte live bl.a. på TV Syd+ sidste år. Reden er gjort klar, så nu venter vi kun på at storkene ankommer?.

00:59 Luk video

Gense et af TV SYDs indslag om Storkene i Smedager.