TV der bevæger dig

Storkene.dk: Derfor er Pippi væk

Det er nu fire dage siden storkeungen Pippi fløj fra reden i Smedager, sidst er set. Der er ikke meget, der tyder på, at hun stadig er i live.

Søndag aften fløj storkeungen Pippi fra reden. Hun er stadig ikke kommet tilbage. Foto: TV SYD / storkene.dk

02:10

Hvor er Pipi - den eneste overlevende storkeuge fra reden i Smedager? Det spørgsmål stiller mange af vore seere som foråret igennem har fulgt livet folde sig ud i storkereden. Pipi er ikke set siden den i søndags ved 13-tiden foldede sine vinger ud og baskede ud i det blå.

1 af 2

Søndag aften fløj storkeungen Pippi fra reden i Smedager, og siden har ingen set hende. Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk har ikke store forhåbninger. 

- Chancen for at den stadig er i live, er meget, meget lille, siger han til TV SYD.

Han siger, at der er tre mulige forklaringer på, hvorfor ungen aldrig er vendt tilbage. Den ene er, at den blev taget af ræven, fordi den ikke kom op i reden, inden natten faldt på.

- Et andet scenarie kan være, at den er fløjet op i nattemørket og mod en el-ledning. Så er den faldet til jorden og er efterfølgende blevet taget af ræven, siger Mogens Lange Petersen.

Den tredje mulighed efterlader et spinkelt håb om ungens overlevelse. Det kan nemlig være, at Pippi er fløjet langt væk fra reden og har fundet et roligt sted at slå sig ned. Uanset hvad ser det ikke ud til, at ungen kommer hjem. Men Mogens Lange Petersen håber, at storkeparret alligevel vender tilbage til reden næste år.

- At der er en unge, der har forladt reden på vingerne, det er ensbetydende med succes for forældrene - så vi forventer de kommer tilbage.

Mest sete på tvsyd.dk