Storkeungen er tilbage i reden i Smedager

Storkeungen, der torsdag slugte en gummiliste, er fredag morgen tilbage i reden i Smedager, hvor den ser ud til at have det godt og er blevet taget godt imod af sine forældre.

Efter en kort udflugt til behandling hos dyrlæge Bjarne Rasmussen, Hårlev Dyreklinik på Sjælland, er storkeungen fredag morgen atter at se i reden i Smedager. 

Omkring klokken 04.30 fredag morgen blev ungen igen sat tilbage i reden. I en lille times tid var den alene i reden, inden mor Annika dukkede op. I første omgang virkede Annika lidt forvirret over situationen - og hun holdt sig lidt på afstand til ungen, der trippede rundt i reden og er begyndt at tage føde til sig igen. 

Det blev nemlig ikke nødvendigt med et større operativt indgreb, da dyrlægen sent torsdag aften kunne konstatere, at gummilisten var kommet så langt ned i tarmsystemet, at den kan komme ud med naturens gang.

Alternativet havde været en større og langt farligere operation for storken.

- Storkens muskler og kropsvarme har gjort, at gummiet har bevæget sig gennem kroppen. Hvis det kan komme så langt, så er der også en chance for, at det kan komme helt ud af den naturlige vej. Det krydser vi fingre for. Der er større chance for det, end hvis vi begynder at operere igen, siger Bjarne Rasmussen til TV SYD. 

Storkeungen kom tilbage i reden ved solopgang. 

Den helt aktuelle situation kan som altid følges på storke-kameraet her på TV SYDs hjemmeside – eller på storkene.dk.