Svømmehal og fitnesscenter evakueret - fare for taget styrter sammen

Cirka 50 brugere og ansatte blev torsdag formiddag evakueret med øjeblikkelig varsel fra Sundhedscenteret i Rødekro. Taget er i overhængende fare for at styrte sammen.

Det er en skade i bygningens tagkonstruktion, hvor tekniske undersøgelser viser, at der er risiko for, at tagkonstruktionen kollapser, og derfor blev ansatte og brugere af sundhedscentret torsdag bedt om at forlade bygningen.

-Vi havde ikke andet valg end at lukke hele centret, når der er risiko forbundet med at opholde sig der, fortæller afdelingschef for Sundhed og Forebyggelse ved Aabenraa Kommune, Michael Metzsch til TV SYD.

Bygningen indeholder både fitness-center og svømmehal og sundhedscenter, hvor der foregår genoptræning af Aabenraa Kommunes borgere.

-Vi har gennem længere tid undersøgt taget, og i dag vurderede vores ingeniørere, at af hensyn til sikkerheden, skal der ikke opholder sig nogen i bygningen, og så tager vi selvfølgelig ingen chancer, siger afdelingenschefen.

 

Leder af Aabenraa Kommunes Sundhedscenter, Christian Schrøder forklarer her, hvorfor Sundhedscenteret blev evakueret.

 

Det er endnu ikke fastlagt, hvornår sundhedscentret kan åbne igen.

-Vi går nu i gang med en nærmere teknisk undersøgelse af bygningen, og så snart vi ved noget, melder vi ud, hvornår sundhedscentret åbner igen, slutter Michael Metzsch.