TV der bevæger dig

Sydbank overtager konkurrent i milliardhandel

Sydbank med hjemsted i Aabenraa overtager Alm. Brand Bank for en pris på 1,8 milliarder kroner.

Sydbank køber Alm. Brand Bank for en pris på 1,8 milliarder kroner. Foto: TV SYD, Grafik: Lasse Lund Hansen, TV SYD

Sydbank og forsikringsselskabet Alm. Brand har indgået et langsigtet partnerskab med gensidig henvisning af kunder. Sydbank A/S overtager Alm. Brand Bank A/S som led i aftalen. Købsprisen er på lidt over 1,8 milliarder kroner, fremgår det en fondsbørsmeddelelse om handlen.

- Jeg glæder mig over, at vi har lavet en aftale om at købe Alm. Brand Bank. Det er en aftale, der er til alles fordel. Kunderne får med Sydbank en stor bank, som samtidig har nærheden til kunderne på grund af vores decentrale organisation. Det er en styrkelse af ikke mindst privatkundedelen i Sydbank. Overtagelsen er samtidig et naturligt skridt i et tæt partnerskab, og vi glæder os til at hilse på både nye kunder og medarbejdere, siger Karen Frøsig, adm. direktør i Sydbank, i en pressemeddelelse.

For Sydbank betyder overtagelsen af bankaktiviteterne fra Alm. Brand Bank, at Sydbank overtager ca. 350 medarbejdere og ca. 55.000 NemKonto-kunder.  I løbet af 2021 vil hovedsædefunktionerne blive samlet på Sydbanks hovedkontor i Aabenraa.

For Alm. Brand betyder overdragelsen, at der fremadrettet fokuseres på forsikring og pension. 

Overdragelsen af bankaktiviteterne er betinget af myndighedernes godkendelse.

Mest sete på tvsyd.dk