TV der bevæger dig

Tag cyklen med i bybussen i Aabenraa og til Rømø

Fra sommer kan du få cyklen med i bussen, hvis du bliver træt af modvind i Aabenraa og Tønder-området.

Sydtrafiks busser i Aabenraa får fra sommeren 2017 plads til to cykler indeni bussen, mens rute 285 til Rømø får plads til fire.

Bybusserne i Aabenraa får fra sommeren 2017 plads til to cykler indeni bussen, mens rute 285 til Rømø får plads til fire. 
Det er nogen af nyhederne i det seneste udbud af kollektiv trafik under Sydtrafik.

Sydtrafik har netop gennemført sit 10. udbud, hvor busselskaber og vognmænd har budt ind på at levere kollektiv trafik. Nu er kontrakterne klar til at blive underskrevet, og de rummer gode nyheder for passagererne. Det fortæller Sydtrafik i en pressemeddelelse. 

Turister, som måske trænger til en pause fra cykelturen på eller omkring Rømø. De får nu muligheden for at få et lift, hvis benene strejker den dag, siger Lars Berg, direktør for Sydtrafik.

- Aabenraa Kommune har valgt, at borgerne som noget helt nyt kan tage to cykler med indeni bybusserne og på ruterne 220 og 227. Førhen kunne de kun komme med i bagagerummet på rute 220 og 227, men fra sommeren 2017 bliver det langt mere kundevenligt, siger Lars Berg, direktør for Sydtrafik.

Fire cykler bliver der plads til på rute 285, når der kommer nye busser på den rute. Det har Tønder Kommune ønsket på ruten, som kører mellem Skærbæk og Rømø:

Læs også Nu kan du holde øje med din bus

- Det er med tanke på de turister, som måske trænger til en pause fra cykelturen på eller omkring Rømø. De får nu muligheden for at få et lift, hvis benene strejker den dag, siger Lars Berg.

Et andet sted, hvor der sker en forandring, er mellem Esbjerg og Billund Lufthavn. Her har Region Syddanmark valgt at opgradere den nuværende rute 44 til en X-busrute. Det øger komforten, som typisk er lidt højere i en X-bus.