TV der bevæger dig

Taxa-Tony blev morgenens helt

Takket være en snarrådig indsats af taxachauffør Tony Tækker fik mandag morgens brand i en boligblok i Aabenraa ikke fatale følger.

Takket være en snarrådig indsats af taxachauffør Tony Tækker fik mandag morgens brand i en boligblok i Aabenraa ikke fatale følger. Foto: Thomas Lund, TV SYD

Tidlig mandag morgen udbrød der brand i en etageejendom i Jernbanegade i Aabenraa. Branden bredte sig til taget, men kom hurtigt under kontrol. Brandårsagen viste sig at være en tændt og  glemt adventskrans. 

Læs også Brand i lejlighed: En tændt og glemt adventskrans skyld i ulykken

 

Det var Tony Tækker, der opdagede branden og slog alarm fra sin taxi, da han kort efter klokken 06 kørte forbi boligblokken på Jernbanegade.

- Jeg skyndte mig at ringe 112 og løb ind i opgangen, ringede og bankede på alle døre. Jeg fik god hjælp af en ung mand, fortæller Tony Tækker mandag eftermiddag til TV SYD.

Han afviser, at han er helt - men siger, at han bare har gjort, hvad der skulle gøres i situationen. Politiet har dog rosende ord i deres omtale af taxi-chaufførens indsats.

Den største materielle skade skete på den lejlighed, hvor adventskransen var blevet glemt. Ingen mennesker kom noget til - ud over en tidlig vækning og forskrækkelsen.