Thulesen Dahl: Grænsekontrol ikke ultimativt krav

Kristian Thulesen Dahl afviser sin forgænger Pia Kærsgaards ultimative krav om mere kontrol ved den dansk-tyske grænse.

Den tidligere formand Pia Kærsgaard føler sig snydt for bomme ved grænsen. Men det har nuværende partiformand Kristian Thulesen Dahl ikke tænkt sig at følge op på.

Før valget gik DF med Pia Kærsgaard i spidsen, VK-regeringen og de Radikale med til at forringe efterlønnen mod at få indført grænsekontrol. En grænsekontrol, der vakte glæde hos DF, men som blev rullet tilbage efter valget, fordi De Radikale rent aftaleteknisk ikke stod bag grænsekontrollen.

- Den skal gennemføres. Også fordi der skal være lidt pay back. Det irriterer mig, fordi jeg synes, at vi blev snydt, skriver Pia Kærsgaard i sin nye selvbiografi ?Fordi jeg var nødt til det.?

Se Politikens artikel om DFs grænsepolitik.

Men det er ikke et krav, den nuværende formand har tænkt sig at følge op på. Direkte adspurgt, om han har tænkt sig at følge Pia Kjærsgaards anbefaling, svarer Kristian Thulesen Dahl over for Politiken:

- Nej. Jeg tager det, som Pia siger her, som udtryk for at hun er meget ivrig efter at få gennemført kontrol ved vores grænser igen. Den ivrighed har jeg også. Så målet med at få gennemført grænsekontrollen igen, det ser vi fuldstændig ens på.

- Det, jeg så skal gøre som formand for partiet, det er at få os placeret som parti, der hvor vi har størst mulighed for at få vores politik gennemført.

- Det, jeg så skal gøre som formand for partiet, det er at få os placeret som parti, der hvor vi har størst mulighed for at få vores politik gennemført.

- Det er min vurdering, at det gør vi bedst ved, at der ikke er nogen som helst tvivl om, at vi peger på Lars Løkke Rasmussen som statsminister, og det vil sige, at vi ikke stiller forhåndsultimative krav, siger Kristian Thulesen Dahl til avisen.