TV der bevæger dig

Ti anholdt ved grænsen på få timer

Udlændingeafdelingen i Padborg havde ti anholdelser på et par travle timer onsdag eftermiddag. Bl.a. en menneskesmugler og en litauisk chauffør, der skulle køre maskiner for 1,2 mio. kr. ud af landet.

Det var heldigt, at justitsminister Morten Bødskov kom på besøg i grænsepolitiet i mandags. Onsdag eftermiddag blev ualmindelig hektisk med ni anholdelser på to timer.

Kl. 13.50 blev en italiensk Fiat Punto standset ved Aabenraa Syd efter en biljagt med tysk politi. De tyske politifolk havde bemærket den lille bil, fordi den var proppet med farvede personer.

Fire afghanere

Det viste sig at være fire afghanske mænd, som forklarede, at de havde betalt for at blive smuglet ind i Danmark. Alle fire anmodede i aftes om at få asyl i Danmark.

Den femte var en formodentlig europæisk mand. Han bliver sigtet for menneskesmugling. Han fremstilles kl. 13 i grundlovsforhør i Sønderborg.

Flere identiteter

- Vi ved ikke, hvilken nationalitet han har, siger Eskild Bossen fra Udlændingekontrollen i Padborg. Han har opgivet flere forskellige identiteter her og i udlandet, så vi har sikret hans fingeraftryk og DNA for at få fastslået, hvor han kommer fra. Vi har også haft forskellige tolke til at vurdere, hvilket sprog han taler. Det eneste vi er ret sikre på, er, at han ikke er italiener.

Rumæner med indrejseforbud

Retten i Sønderborg har også kl. 12.30 en fremstilling af grænsepolitiet. Det var en rumæner, som kl. 14.15 blev stoppet i en tysk indregistreret bil. Han havde bare lige glemt, at han har forbud mod at rejse ind i Danmark...

Stjålne maskiner

På samme tid var der bingo ved grænsen i Frøslev. Grænsepolitiet holdt øje med, om en litauisk lastbil passerede grænsen. Lastbilen blev stoppet og den litauiske chauffør anholdt.

Traileren indeholdt en teleskoplæsser og en rendegraver. Begge maskiner var nye - og stammede fra et indbrud i Hjallelse på Fyn. Maskinerne har en værdi af 1,2 mio. kr.

Chaufføren er varetægtsfængslet i fire uger.

Tyvekoster

Den skæbne venter muligvis også tre littauere, som blev anholdt i en tysk udlejningsbil først på eftermiddagen. I bilen fandt politiet effekter fra et indbrud i Randers. Den ene af de tre mænd havde desuden indrejse-forbud.

Alle tre er overført til Østjyllands Politi i Århus til nærmere efterforskning.

Travl eftermiddag

- Vi kan konstatere, at samarbejdet over grænsen fungerer. Og jeg vil sige, at vi havde forrygende travlt hele eftermiddagen, konstaterer Eskild Bossen.